fbpx
Înapoi la blog

Ușa de intrare – e deschisă la oportunități sau te ascunzi după ea?

Ce fel de ușă de intrare în casă sau în apartament ai? Este robustă? Rezistentă? Sigură? Sau poate e o ușă obișnuită, fără prea multe proprietăți speciale? Te-ai gândit vreodată că alegerea pe care tu ai făcut-o când ți-ai cumpărat ușa de intrare este o reflexie a ta în oglindă? La fel de bine, ea poate compensa ceea ce ție ca om îți lipsește. Indiferent pe care din cele două poziții te afli, fără doar și poate ușa ta de intrare în locuință reprezintă felul în care tu vrei să fii perceput de către cei care te vizitează. Știu, o să spui că sunt puțin deplasate afirmațiile astea. Nu am pretenția să-mi răspunzi într-un comentariu, în secunda doi după lectura articolului, că am dreptate. Dimpotrivă, mă aștept la o negare. Și în aceeași măsură, mă aștept ca la un moment dat, revenind la reflecția acestor idei să-ți dai seama că de fapt așa este: acțiunile și alegerile noastre vorbesc despre noi.

Cel mai ușor exemplu pe care ți-l pot da și în care aproape toată lumea se regăsește este cel legat de încuierea ușii de la intrare. Cei care se tem că ar putea fi prădați, o încuie obsesiv, chiar dacă au coborât doar ca să ducă gunoiul. Iar cei pe care nu-i preocupă acest aspect, adorm seara uitând s-o încuie. (Știu, cei din prima tabără vor pune eticheta „iresponsabil” celei de-a doua.)

Ușile care par să aibă simplul rol de a închide și deschide spații ascund în esența lor mai multe semnificații decât vrem noi să recunoaștem. Toți știm că în momentele mai puțin fericite avem tendința de a ne izola. Nevoia de izolare nu înseamnă doar necesitatea confidențialității. Ea poate semnifica lipsa înțelegerii din partea celorlalți și căutarea unui refugiu în spatele unei uși unde accesul opiniilor deranjante este oprit.

Felul în care gestionăm spațiile pe care le ocupăm – adică cu ușile închise sau deschise, încuiate sau cu acces liber – reflectă felul în care percepem acțiunea celor din exterior asupra noastră, dar și cât de împăcați suntem cu noi înșine. De fapt împăcarea cu propria persoană și modul de percepție a realității sunt aspectele care ne influențează acțiunile. Chiar și când simțim că toată lumea exterioară ne e împotrivă, miezul problemei este în mintea noastră – cu alte cuvinte, ușile alea de interior nu funcționează cum trebuie. Și câtă vreme ele se vor trânti sau nu se vor închide bine, vei închide sau bloca ușa de intrare în casă, cu tine înăuntru, ignorând soneria. Ți se pare că le știi pe toate. Dar dacă cel care sună la ușă vine cu o veste care-ți poate schimba viața la 180 de grade? O perspectivă optimistă te va ajuta întotdeauna mai mult decât una pesimistă. Nu trebuie să fii orb și să dai cu capul în geamul impecabil al ușii închise. Oprește-te puțin, privește cu atenție ce ai în fața ochilor, restabilește-ți echilibrul și deschide ușa ta de intrare tuturor oportunităților! Fie ca anul care vine să-ți deschidă ușa către împlinire!

Distribuie

Articole similare

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.