fbpx
Înapoi la blog

Cum alegi ușa de apartament potrivită si care sunt criteriile dupa care ne ghidam?

Ușa de apartament se alege in baza a patru criterii esențiale, deși nu neaparat în această ordine: rezistenţa la efracție, izolare fonică, preț si design (model, culoare, etc).

 

Pentru prețul clasat intre 250-600 Ron. Nu pot sa existe pretenții cand prețul e singurul lucru care contează. Aceste categorii de uși sunt produse in China, se găsesc in cadrul hypermarketurilor, sunt produse din tablă cu grosimea de maxim 0,6mm, marea majoritate sunt ondulate, înfundate sau lovite, nu izolează fonic, iar rezistenţa la efracţie este o glumă (deși problemele nu sunt mici când trebuie să o deblochezi!).

 

Pentru prețul între 601-1000 Ron, se încadrează ușile produse in China, Turcia sau Romania. Se găsesc cu ușurință in hypermarket-uri și magazine specializate, fiind produse din tablă cu grosimea de 0,6-1mm, lemn sau pal presat, finisaj satisfăcător, care pot izola fonic în jurul valorii de 30dB, cu o rezistenţa la efracţie maxim in clasa 2.

 

Pentru un buget alocat intre 1001-2000 Ron veți găsi uși produse in China, Turcia, Polonia, Italia sau chiar Romania. Si acestea se găsesc destul de usor in hypermarket-uri si magazine specializate, fiind produse din tablă, lemn, finisaj de calitate prin vopsire, înfoliere sau placare cu paneluri din materiale compozite, care izolează fonic in jurul valorii de 35dB, cu rezistenţa la efracţie situată in clasa 2, 3, 4 (conform declarațiilor producătorilor in cauză).

 

La un buget de peste 2000 Ron, se găsesc ușile produse in Italia, Israel sau Germania. Le puteti găsi în cadrul magazinelor specializate, produse din tablă, cu finisaj de calitate prin vopsire, infoliere sau placare cu paneluri din materiale compozite sau lemn, care izolează fonic peste valoarea de 35 dB si care au o rezistență la efracţie in clasa 2, 3, 4 (certificare europeana-IFT Rosenheim sau Instituto Giordano).

 

Finisajele: Pentru ușile low-end se merge in general pe tabla metalică vopsită tip “lovitura de ciocan” sau printr-o tehnică specială numita “heat transfer printing” astfel încât se poate imprima pe ușă orice combinație de culori sau imitație de lemn. Pentru ușile de nivel mediu, finisajul se face prin vopsire sau autocolant care imită furnirul. De asemenea, de la acest nivel pot fi găsite uși care sunt placate cu paneluri din MDF lise sau cu model pantografat. Pentru ușile de nivel ridicat se găsesc toate aceste tipologii de finisare la care se poate adăuga (pentru ușile de lux) panouri de lemn nobil, sticlă securizată si furnir din piatră.

 

Izolarea fonica: în cazul in care sunteți interesați de cel mai mic preț sau doriți să auziți ce spun vecinii pe casa scării “loud and clear”, varianta ideală este uşa din hypermarket și costă până la 600 Ron .

Pentru o izolare fonică decentă, va recomandăm ușile între 30-35 dB, unde se încadrează majoritatea ușilor cu un cost care depășește 600 Ron.

Totodata, ușile de calitate superioară prezintă, in general, coeficienți de izolare fonică peste 35 dB sau pot fi aduse într-o zonă de izolare fonica foarte buna(in jur de 40dB) cu costuri suplimentare decente.

 

Rezistenţa la efracţie: este categorizată în 6 clase diferite conform standardului european ENV 1627 și se clasifică in funcție de metodele și uneltele folosite de spărgători pentru a pătrunde prin efracţie.

 

Clasa 1 – se presupune că spărgătorul ocazional încearcă sa forțeze uşa prin violență fizică, lovind, forțând cu umărul, ridicând, rupând sau smulgând.

Clasa 2 – presupune că spărgătorul ocazional încearcă deschiderea ușii folosind unelte simple gen surubelnița, cleşte etc.

Clasa 3 – presupune o acțiune mai agresivă din partea spărgătorului, încercând deschiderea ușii cu ajutorul unei șurubelnițe suplimentare și o rangă.

Clasa 4 – se presupune ca spărgătorul este unul experimentat care folosește topor, dălți, fierăstraie, ciocane si mașini de găurit portabile alimentate la baterii.

Clasa 5 – protejează împotriva spărgătorului experimentat care utilizează in plus unelte electrice portabile precum: mașini de găurit, fierăstraie pendulare si cu lanț, extractor, polizor de colț cu panza maxim ø125mm.

Clasa 6 – presupune ca spargatorul experimentat utilizeaza unelte electrice portabile, spre exemplu:mașini de găurit, fierăstraie pendulare si cu lant, extractor, polizor de colt cu pânza maxim ø 230mm.

 

ATENTIE! Nici un sistem de închidere superperformant nu e eficient dacă nu încuiați ușa! O ușă încuiată înseamnă că bolțurile au făcut cursa maximă, nu doar parțială!

 

Sara stejar (4)

 

Vă recomandăm urmatoarele pentru alegerea unei uși de apartament potrivite:

 

– daca nu vreți să greșiți, alegeți calea de mijloc, de obicei acolo veți găsi un produs care să satisfacă cele mai multe din necesitățile dumneavoastră.

– nu alegeți varianta cea mai ieftină decât in cazul extrem în care prețul este ceea ce conteaza cel mai mult pentru dumneavoastră. In timp costurile de întreținere, înlocuirea accesoriilor de proastă calitate si insatisfacția generată vor fi mai mari decât în cazul în care alegeți să investiți într-o ușă de calitate superioară.Brixia-usa antiefractie Fullsafe Sara wenge

– de obicei este mai bine dacă alegeți o ușă cu două încuietori astfel încât in cazul defectării sau vandalizării uneia dintre ele veți beneficia de o altă încuietoare până la soluționarea problemei. Sau o problemă mai mare în cazul în care sunt vandalizate ambele încuietori sau ați pierdut cheile locuinței!

– Puteți crește gradul de rezistență la efracţie al ușii prin achiziționarea unui cilindru de siguranță suplimentar cu funcție antidrilling (protecție împotriva găuririi) sau antisnap (protecție împotriva ruperii).

– se presupune faptul că hoții operează in mod silențios deci nu trebuie să insistați foarte mult pe grosimea tablei ușii (nu vor tăia sau găuri uşa) și de aceea este mai bine sa căutați o protecție cât mai bună pe cilindru. Odată ce este eliminat cilindrul, orice sistem de închidere va putea fi ușor de deschis.

 

[av_one_third first av_uid=’av-6gb862′]Brixia-usa blindata D-Five stars Elletra[/av_one_third]

[av_one_third av_uid=’av-gsybu’]Brixia-usa blindata AT panel intern Lumiere 1 Ebano M037[/av_one_third]

[av_one_third av_uid=’av-39gxai’]Brixia-usa blindata AT panel intern wenge cu insertii[/av_one_third]

 

In articolul următor vom încerca să va oferim cateva sugestii pentru a face o bună alegere a ușii pentru casa dumneavoastră!

 

Distribuie

Articole similare

News

Cum colaborarea cu BRIXIA transformă dezvoltările imobiliare

Peste două decenii de experiență în domeniul montajului a peste 10 000 de uși de intrare și interioare pentru dezvoltatori imobiliari de anvergură regională și națională ne-au învățat că succesul în industria imobiliară se bazează pe trei elemente-cheie: oferta competitivă, flexibilitatea în alegerea ușilor și

News

Exprimă-ți personalitatea!

Suntem siguri că dorești să personalizezi ușa de intrare cu un design deosebit, dar fără a compromite securitatea și calitatea. Poate vrei ca personalitatea ta, să se reflecte în designul casei, dar fiecare element să ofere și un nivel înalt de siguranță și izolare termică.

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.