fbpx
Înapoi la blog

De ce ar trebui sa cumperi usi din magazine specializate si care sunt criteriile esentiale dupa care sa te ghidezi?

 

  In peste 15 ani de experienta in comertul cu usi, am sesizat nevoia clientilor de a beneficia de informatii cat mai corecte si concrete in momentul in care doresc sa achizitioneze usi de intrare sau de interior. Putem afirma ca indiferent de situatie, mai devreme sau mai tarziu, oricine va ajunge in acest moment. De ce? Vorba proverbului “nu esti realizat in viata daca nu ai plantat un pom, nu ai facut un copil si nu ai construit o casa (sau macar ai renovat un apartament)”!

 

  Atunci soseste inevitabilul moment: “pater familias” impreuna cu consoarta, eventualii copii, plus sau minus “meseriasul” care stie el cum merg lucrurile sau vreun vecin cu oarece inclinatii tehnice purced, in cazul fericit, sa colinde pe la magazinele specializate in comertul cu usi sau in cel mai rau caz pe la hypermarket-urile de tip “DO IT YOURSELF” (Obi, Praktiker, Dedeman, Brico… etc) ca au vazut ei la reclama ca sunt usi in promotie cu 300 Ron.

Si aici incepe toata distractia!

 

Alaiul de mai sus amintit va da peste 4 tipuri de vanzatori (conform cu ierarhia pe care am auzit-o la Lorand Soares Szasz),
in functie de cata experienta au, cate traininguri de vanzari au facut sau ce personalitate poseda:

 

1. Primitorul de cereri: in aceasta tipologie de vanzatori se incadreaza urmatoarea situatie: “deci doriti 4 usi culoare stejar, dimensiune de 90, cu maner, balamale… multumim frumos, va rog sa platiti la casa doisprezece milioane, va mai asteptam si la revedere!” .

 

2. Impingatorul de produs: se incadreaza in tipologia urmatoare de vanzare: “avem acum o promotie la usile acestea, costa numai 300 Ron, si nu va mai complicati sa alegeti din alea la pretul de 350 Ron, ce atatea dimensiuni, mai spargeti peretele daca nu se potriveste, nu conteaza culoarea, cumparati ulterior alta mobila care sa se asorteze cu usile!”

 

3. Supravanzatorul: “daca v-ati hotarat deja la usi, nu doriti si o mobila care sa se asorteze, un parchet, un televizor?”

 

4. Cel care rezolva probleme: care asculta nevoile clientului dupa care prezinta variantele adecvate cu plusurile si minusurile aferente iar beneficiarul ajunge sa ia o hotarare in cunostinta de cauza, in functie de interesul propriu.

Se presupune ca rolul vanzatorului ar trebui sa fie acela de a ajuta clientii sa cumpere intr-un mod profesionist. De aici vine si distinctia facuta intre primele trei tipuri de vanzatori care de obicei se gasesc in cadrul hypermarketurilor, si a patra categorie de vanzatori, care poate fi gasita doar in magazinele specializate,si care sunt profesionistii in materie de usi.

 

       

 

Pentru situatia in care, din nefericire, nu reusiti sa gasiti un consilier profesionist nici in magazinul de usi specializat, am incercat sa schitam un ghid cu minimul de lucruri pe care ar fi bine sa le stiti atunci cand pasiti in ” jungla” cu usi. Aceste cunostinte va vor ajuta sa faceti o alegere mai buna, mai corecta, oferindu-va posibilitatea sa cresteti in ochii sotiei/sotului .E posibil,totusi,ca toate aceste cunostinte sa nu aiba nici o relevanta in cazul in care sotia va va aduce supremul argument ca pe usa aceea culoare stejar nu se vede praful la fel de tare ca pe cea pe care ati ales-o dumneavoastra! 🙂

 

   Fara a avea pretentia unei expuneri exhaustive, vom incepe cu lucrurile de baza.
Usile rezidentiale se impart
in doua mari categorii: usi de intrare si usi de interior. Tot in aceasta ordine le vom trata mai jos.

 

 Usi de intrare cu cele doua tipologii: usi de apartament (usi care nu sunt expuse la actiunea agentilor atmosferici) si usi pentru case, vile (usi care au contact cu exteriorul, expuse la actiunea agentilor atmosferici) sau usi de exterior. De asemenea conform standardului European ENV 1627, care stabileste gradul de rezistenta la efractie, usile de intrare pot fi usi cu rezistenta slaba la efractie (clasa 1) si usi antiefractie (clasele 2,3,4,5 si 6). Iar cu aceste informatii dorim sa demitizam anumite conceptii pe care le-am intalnit in piata sau in reclamele unor comercianti sau producatori de usi, si anume:

  • usile blindate sunt usile de tezaur pentru banci – FALS SI ADEVARAT. Confuzia vine din traducerea sau preluarea gresita a termenului italian “porta blindata” care inseamna usa de siguranta (antiefractie).

„PORTA BLINDATA – USA ANTIEFRACTIE”

Sparta- Brixia

  • usile cu multe bolturi de inchidere sunt mai sigure – FALS. Daca exista un bolt (fix sau mobil) pe fiecare latura a usii si protectie (blindaj) pe cilindru vei avea o usa mai sigura decat una cu 20 de bolturi fara protectie pe cilindru.
  • usile metalice sunt usi “blindate” – FALS. Exista usi metalice care au fost desfacute doar cu deschizatorul de conserve, pentru mai multe informatii vizionati filmari specifice pe YouTube.
  • cilindrul cu cheie cu amprenta e pe placul hotilor – FALS. Cilindrul acesta e la un nivel superior cilindrului clasic,orice solutie care are ca si scop intarzierea actiunii raufacatorului este mai mult decat binevenita.

 

  Argumentul suprem: “Nu vreau sa cumpar usa antiefractie pentru ca hotii pot deschide orice usa” –FALS SI ADEVARAT.
Aici se impune o analiza mai detaliata: usa antiefractie face parte dintr-un sistem menit sa intarzie sau sa descurajeze patrunderea prin efractie intr-o locuinta (mai puteti alege incuietori suplimentare, caine de paza, seif, sistem de alarma, ferestre antiefractie, obloane antiefractie etc;). Filmul ”Ocean’s Eleven” a fost mult prea mbrixia 2ediatizat ! 🙂

 

  De ce? Pentru ca un hot va analiza toate posibilitatile de efractie (geamuri deschise, duplicare chei,analizarea comportamentului proprietarului) si poate ca pentru el nu intrarea pe usa e cea mai facila. Acel hot profesionist care este capabil sa deschida orice incuietoare va verifica daca merita sa incerce sa intre in casa (aici facem referire la existenta banilor sau a bijuteriilor care sa justifice incercarea). Ati auzit de casetele de valori la banci? Daca nu aveti acele valori tentante in casa si aveti o usa in clasa 2 sau 3 de rezistenta la efractie (certificata intr-o tara mai la vestul Romaniei) atunci puteti dormi linistit!

 

 

In articolul urmator vom continua expunerea noastra si vom oferi cateva sfaturi pentru alegerea usii de intrare in apartament!

 

Distribuie

Articole similare

News

Cum colaborarea cu BRIXIA transformă dezvoltările imobiliare

Peste două decenii de experiență în domeniul montajului a peste 10 000 de uși de intrare și interioare pentru dezvoltatori imobiliari de anvergură regională și națională ne-au învățat că succesul în industria imobiliară se bazează pe trei elemente-cheie: oferta competitivă, flexibilitatea în alegerea ușilor și

News

Exprimă-ți personalitatea!

Suntem siguri că dorești să personalizezi ușa de intrare cu un design deosebit, dar fără a compromite securitatea și calitatea. Poate vrei ca personalitatea ta, să se reflecte în designul casei, dar fiecare element să ofere și un nivel înalt de siguranță și izolare termică.

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.