Designul usii

Designul ușii

  Din discuțiile cu cunoștințele, am auzit adesea de situații în care, după renovarea casei și schimbatul ușilor, oamenii s-au trezit de multe ori că la final au sesizat nepotriviri estetice în interiorul casei lor.

  E adevărat, în momentul în care schimbi o ușă, o faci în primul rând pentru funcționalitate, partea de aspect rămânând pe o poziție inferioară de interes. Dacă te gândești la ușa de la intrare, lucrurile sunt puțin mai simple. Probabil că doar în situația în care stai la casă îți va păsa foarte mult de felul în care designul ușii se integrează în arhitectura casei la exterior și în designul interior al acesteia. Dacă locuiești la bloc, vei lua în calcul ceea ce se vede în interior, căci aspectul casei scării nu prea contează.

  La interior ai mai multe uși și alegerea se face ceva mai greu. Dacă designul acestuia este unul simplu și uniform în toată locuința, va fi ușor să optezi pentru un model unic de uși pentru delimitarea tuturor spațiilor. Dar dacă te-ai jucat puțin mai mult și ai ales parchet și gresie de mai multe culori, îți va fi mai greu să obții la final un design fericit, de care să fii mândru.

  Ca să simplificăm lucrurile, putem să pornim de la câteva reguli simple. Una dintre ele spune că elementele din lemn trebuie să se armonizeze între ele. Așadar, culoarea ușii trebuie să se asorteze cu cea a parchetului sau cu cea a mobilierului. O altă regulă care o completează pe aceasta spune că putem avea maxim două culori diferite ale elementelor din lemn, pentru acuratețe și un aspect odihnitor. Deci fii atent la alegerea pe care o faci și decide culoarea și designul ușii în conformitate cu aceste elemente.

  O situație dificilă care poate să-ți dea bătaie de cap e cazul în care amenajarea unei camere este complet diferită de cea a holului și orice ușă de interior ai alege, aceasta va fi incompatibilă cu una dintre încăperile pe care le separă. Ce faci? Optezi pentru o soluție de compromis? Ce vei pune pe primul loc? Designul camerei în care petreci mai mult timp sau designul holului, care este vizibil pentru orice oaspete, mai ales când acesta se oprește la ușa de intrare? În situația aceasta, soluția este customizarea uneia dintre fețe, pentru a o integra în designul spațiului.

  La Brixia ai multiple posibilități. Diversitatea de modele te va ajuta să optezi pentru culorile dorite, pentru că dispunem de o paletă ce cuprinde cele mai căutate esențe lemnoase, indiferent de structura pentru care optezi.

  De asemenea, dacă creativitatea te îndeamnă la alegeri mai îndrăznețe, trebuie să știi că unul din producătorii cu care lucrăm, a ieșit din tipare folosind pentru uși culori tari, care sar în ochi. Însă ține minte, chiar și pentru acestea, vei avea nevoie de un element decorativ cu care ușa ta să facă front comun în realizarea designului încăperii pe care o închide. Iar pentru partea ce ține de funcționalitate, contează pe noi 100%! Te așteptăm în showroom și, în curând, pe e-shop!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *