Accesorii usi

Feronerie uși

 

  Când vine vorba de feronerie usi, trebuie să acorzi importanță maximă funcționalității acesteia. Feroneria constituie accesoriile ușii, iar funcționarea ei pe termen lung și păstrarea proprietăților și aspectului ține foarte mult de calitatea materialelor din care acestea sunt realizate. De aceea te sfătuim ca în momentul în care te duci să-ți cumperi o ușă nouă, fie ea de interior sau de exterior, să te documentezi înainte și să pui întrebări referitoare la feronerie (balamale, broaște, cilindri, yale, șilduri, manere etc)

 

  Iată reperele principale care trebuie să te intereseze la capitolul feronerie uși:

 

  Ce trebuie să știți despre balamale:

– Materialul/ aliajul din care sunt confecționate
– Să fie reglabile/ Posibilitatea reglajului pe axă
– Rezistența de rotație, a forței de frecare pe balama (pentru ușile foarte grele, de intrare)
– Gradul de deschidere a ușii
– Gradul de suport al greutății – în cazul ușilor solide de intrare în casă sau apartament
– Capacitatea de amortizare a mișcării și trântirii ușii în cazul împingerii accidentale

  Un alt element din categoria feronerie uși sunt cilindrii(butuci) despre care ar trebui să știm următoarele:

– Materialul din care sunt făcuti – cei mai multi sunt din alamă
– Numărul de pini (recomandat să fie cât mai mare) Pot exista mai multe rânduri de pini, mai multe tipuri – oblici, laterali, de lungimi diferite, aceștia pot fi și magnetici ce declanșează mecanisme speciale de închidere;
– Gradul de siguranță pe care îl oferă – Se spune ca nici un butuc nu rezistă la spargere, însă ceea ce puteți lua în considerare este rezistența la cât mai multe metode de spargere.

  În situația incuietorilor, venim cu recomandarea de a vă asigura că acestea sunt dotate cu sisteme de protecție suplimentară, menite să opună rezistență celor mai diversificate metode de spargere (prin săltare, palpare, rupere, smulgere, găurire).

 

  Cilindrii pot fi de mai multe tipuri, clasificabili și în funcție tipul de chei folosite. Vorbim așadar de cheia frezată, cheia cu amprentă, cheia cilindrică, gradul lor de sofisticare crescând chiar în această ordine. Cele mai frecvent folosite de către români sunt primele două variante, iar ce-a de-a treia este aproape imposibil de reprodus, doar producătorii autorizați pot face copii ale acestora.

 

  La mânere și șilduri e important să va asigurați că materialele din care acestea sunt confecționate sunt rezistente la zgâriere și nu-și vor schimba aspectul pe parcursul trecerii anilor. Mânerele se zgârie foarte ușor din cauza verighetei, inelelor, cheilor sau a altor obiecte ascuțite sau abrazive. Din acest motiv, aspectul lor se poate deteriora rapid.

 

  Toate aceste aspecte sunt informații pe care noi vi le putem oferi simultan cu ușa de care aveți nevoie și cu toate raspunsurile la întrebările pe care ni le veți adresa. Așadar, vă așteptăm în showroom-ul din Arad și vă stăm la dispoziție la telefon și pe e-mail și, în curând, în magazinul online din care veți putea comanda de oriunde, din țară.

2 raspunsuri
  • Mircea Lezeu
   Mircea Lezeu says:

   Va multumim pentru apreciere!In cazul in care vom avea solicitari pentru repere pe care nu le avem acoperite de catre furnizorii nostri actuali,va vom contacta.Mult succes si dumneavoastra!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *