fbpx
Înapoi la blog

Rezistența ușii de intrare

  Ca să ai un concediu liniștit, trebuie să te poți baza pe rezistența ușii de intrare la potențialele acțiuni ale spărgătorilor. Oricum, nu mai reziști! Te pregătești să dai la o parte tot ce te-a preocupat în prima jumătate a anului și să-ți iei zborul către destinația de vacanță la care visezi de-atâta timp.

 

  Însă înainte de asta, ar fi bine să te asiguri că ușa ta este suficient de rezistentă la efracție. Rezistența unei uși de intrare în locuință este dată materialul din care este realizată foaia de ușă, de tipul de yală și de cât de bine este ancorat în perete tocul ușii. De aceea, o ușă metalică cu o grosime mai mare a tablei, va fi mereu mai rezistentă spre deosebire de una din lemn. Dar nu insistăm foarte mult asupra acestui aspect, pentru că, se știe deja, în momentul spargerii se acționează asupra butucului, motiv pentru care ar fi bine să alegeți ceva mai sofisticat, care să le dea bătaie de cap băieților în căutare de aventură. În acest sens, există uși cu închidere multipunct și cu cilindri de siguranță dotați cu ace și arcuri, menite să opună rezistență la gaurire și alte acțiuni mecanice.

  Ținând cont de faptul că cea mai vulnerabilă zonă a ușii este aceea unde este montată broasca, noi promovăm foarte mult ușile Fullsafe Sara sau Fullsafe Tesa, deoarece acestea au încuietorile protejate cu blindaj din oțel călit. De obicei, spărgătorii încearcă metode cât mai puțin zgomotoase, deoarece nu doresc să fie depistați, mai ales dacă lucrează în casa scării blocurilor cu mai multe locuințe. Însă atunci când vorbim de o casă aflată la o distanță considerabilă de cele din împrejurimi și limita de discreție e maximă, aceștia pot face uz și de mijloace gălăgioase, dar eficiente. Acțiunea va fi cu atât mai relaxată, dacă ai mai și dat sfoară în țară că pleci în concediu.

 

  Ca atare, sfatul nostru cel mai sincer și prietenesc este să te asiguri că te poți baza pe rezistența ușii de intrare și să-ți mai iei și alte măsuri, în cazul în care deții valori mari în incinta locuinței. De aceea, un sistem de alarmă este binevenit. În plus, există o mare diversitate a acestora și eficiența lor este destul de ridicată. Dacă cel mai simplu ajută și doar intimidând spărgătorul prin declanșarea alarmei, atunci cele mai complexe te pot avertiza prin intermediul aplicației mobile sau în baza unui abonament contractat cu o firmă specializată – aceasta din urmă fiind, de obicei, varianta pentru care optează deținătorii de afaceri.

 

  Dacă tehnologia îți dă încă de furcă și ți se pare costisitoare, poți apela la un prieten sau o rudă care să vină să verifice locuința cât timp ești plecat în concediu, cu posibilitatea de a înnopta acolo.

  Ideea e să te axezi pe soluții cât mai practice și sigure. O lumină lăsată aprinsă poate fi de ajutor în prima seară, maxim a doua. Gândește-te că cine ți-a pus gând rău, o să-ți urmărească fiecare mișcare și o să acționeze când va avea certitudinea că are cale liberă, așa că ia-ți toate măsurile posibile!

   Concediu plăcut!

 

Distribuie

Articole similare

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.