fbpx
Înapoi la blog

Ușa de intrare

 

Când spui ușă de intrare, denumești orice ușă de acces într-un spațiu precum casa, apartamentul, o clădire sau o instituție publică. Însă este necesar să știi că aceasta e o denumire prea generală. De aceea, atunci când mergi să-ți cumperi o astfel de ușă, trebuie să specifici unde-ți va fi aceasta utilă. Nu pentru simplul motiv de a face dialog, ci chiar pentru a avea certitudinea că îndeplinește toate condițiile necesare.

 

Pentru dezvoltatorii de proiecte imobiliare, diferențierea este în mod sigur una mai clară, deoarece ține oarecum de domeniul lor de activitate. Pentru cei ce schimbă ușile ocazional, e nevoie de câteva precizări.

 

Așadar, trebuie să știi neapărat că o ușă de intrare în casă nu este același lucru cu o ușă de intrare în apartament. Firește, din punct de vedere al siguranței, ambele trebuie să fie la fel de dotate să facă față efracției. Însă alte aspecte le diferențiază și în acest sens, proprietățile ușii de intrare în casă însumează o serie de calități fără de care investiția nu și-ar avea rostul, ba ar fi chiar o irosire.

  1. Ce delimitează ușa de intrare?

 

În situația în care locuiești la casă, ușa de intrare separă două medii care, de-a lungul a două sezoane pe an, au temperaturi extrem de diferite. Prin urmare, ușa ta va trebui să asigure o bună izolație termică și, în același timp să reziste între aceste bariere care determnină condens și în timp, apariția ruginei pe suprafețele metalice și deteriorări pe cea a lemnului. Metalul este un materal avantajos prin durabilitate, însă, la capitolul izolație termică are nevoie să fie folosit împreună cu un alt material. Aici intră în rol spuma poliuretanică, vata bazaltică sau minerală și, bineînțeles, lemnul. Despre cel din urmă menționat discuția este una foarte lungă, deoarece umiditatea îi poate provoca daune, în cazul în care acesta nu a fost procesat corespunzator, respectiv uscat îndelung și tratat cu soluții speciale care sa-i confere rezistență. Bineînțeles, și când locuiești la bloc te preocupă aspectul izolației, însă pragul termic nu este comparabil cu situația locuirii la casă.

  1. Ce știi despre capacitatea ușii de intrare de a face față la intemperii?

 

Un aspect care sigur te interesează la fel de mult ca și cel dezbătut anterior este legat de rezistența ușii de intrare în casă la intemperii și bătaia fierbinte a soarelui vara – lucru care nu te preocupă sub nicio formă în cazul locuirii la bloc, unde ușa este protejată în casa scării. Dacă nu ai avut în vedere acest lucru când ai făcut achiziția și ai luat o ușă nepotrivită, te poți aștepta ca în câțiva ani, ușa ta să cedeze treptat sub acțiunile repetate ale ploilor, ninsorilor, umidității, ca și a căldurii toride a soarelui de vară. Un mic artificiu care poate proteja ușa de intrare în casă poate fi amenajarea unei copertine care să facă un unghi mai mic de 90 de grade cu peretele pe care e montată ușa.

 

Acestea sunt principalele diferențe între ușa de intrare în casă și cea de apartament. În mod normal, vânzătorul cu care vei intra în contact ar trebui să-ți ceară detalii, astfel încât la final să-ți ofere ceea ce ai nevoie. Dacă el nu e cel mai sociabil, pune tu întrebările sau vino direct la Brixia și rezolvăm!

Distribuie

Articole similare

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.