fbpx
Înapoi la blog

Ce înseamnă ușa pentru tine?

Sau În loc de „Paște fericit!”

În funcție de context, ușa poate face obiectul unui simbol pozitiv sau negativ. Ușa e una singură. Dar spațiul pe care-l delimitează se împarte în interior și exterior, înăuntru și afară. Ușa se deschide și se închide. Pe cei apropiați îi inviți înăuntru, pe cei față de care ai rezerve îi ții la distanță, în fața ușii.

 

Când ești înăuntru, ești stăpân, ești în siguranță. Când ești afară, te simți abandonat, îți lipsește protecția.

 

Simți? Simți ce poate face o ușă?

 

Nu te acomoda cu ideea!

 

Uneori, a fi afară înseamnă libertate. Iar a sta înăuntru, zăvorât, e definiția captivității…

 

Ușa nu descrie ceva absolut, ci dimpotrivă, ceva relativ. Separă. Unește. Deschisă, întredeschisă, închisă, încuiată.

 

O ușă închisă e ca un zid atunci când e încuiată sau blocată și nu permite accesul.

 

O ușă cu vizor are ochi.

 

O ușă din sticlă e ca o vitrină sau ca un tablou. E o ușă prin care vezi.

 

Ușa înseamnă acces. Nu întotdeauna ai acces într-o clădire sau o încăpere, trebuie să îndeplinești anumite condiții.

Uneori, te oprești în pragul ușii și privești retrospectiv înapoi. De-acolo ai viziunea de ansamblu. Te detașezi de cel care a acționat în interior și încerci să fii obiectiv, să tragi concluzii.

Când vrei să pui capăt unui drum sau unei relații, închizi ușa. Apoi deschizi o altă ușă, pentru că pornești pe o cale nouă, renaști.

 

Pe măsură ce trec anii, parcurgi multiple stadii de maturizare. Pornești încă din copilărie pe un drum inițiatic. După ce începi să mergi pe propriile picioare, explorezi casa. Totul începe în camera proprie, apoi ușile de interior pe care le deschizi îți dezvăluie spații noi. Până devii adult, ești stăpâniul propriei camere și folosești ușa de interior a acesteia așa cum îți dictează dispoziția și nevoia. Iar când devii adult, îți însușești responsabilitatea ușii de la intrare și dobândești abilitatea de a face ușile să se deschidă și să-ți permită accesul către obiectivele proprii.

Când ești în căutare de simboluri, ușa îți pune la dispoziție posibilități nelimitate. Oricît de mult îți plac metaforele și parabolele, noi îți recomandăm să ai suficientă deschidere încât să afli toate informațiile utile despre uși și să faci achiziții înțelepte, ținând cont de funcționalități și de raportul calitate-preț.

 

Fii diplomat și comunicativ, transmite-le oamenilor chiar și mesajele mai puțin plăcute prin cuvinte atent alese. Uită de limbajul non-verbal conform căruia ești tentat să le închizi ușa-n nas. În fond, modul în care-i tratezi pe ceilalți, vorbește în primul rând despre tine. Iar o atitudine exemplară este cheia care va deschide întotdeauna orice ușă!

 

Fii varianta ta cea mai bună! Fii mai bun cu cei din jurul tău în fiecare zi, nu doar de Paști și de Crăciun! Iar când vei dori să cumperi uși pentru casa ta, mai informat sau mai puțin informat, bate în ușa noastră! Promitem să te tratăm prietenește și să-ți oferim exact ceea ce îți dorești. Între timp, dacă te grăbești să ne cunoști, viziteaza-ne pe www.brixia.redouble.dev!

Distribuie

Articole similare

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.