Usi antifoc

Usi antifoc

 

Apropierea sărbătorilor de iarnă ne face probabil pe toți să ne gândim la atmosfera specifică, la căldura care ne strânge laolaltă, la cum să ne aducem unii altora bucurii. Însă puțini din noi avem o perspectivă realistă și precaută asupra unei situații, cu atât mai mult cu cât e una cu încărcătură emoțională pozitivă. După același tipar, proiectăm Crăciunul ideal cu foc în șemineu, cina cu lumânări aprinse și muzică în surdină, noaptea dintre ani cu pahare de șampanie și foc de artificii. Dar nu luăm în calcul nicio secundă latura furioasă a focului. De aceea trebuie să ne luăm toate măsurile de siguranță și să avem răspunsul potrivit la întrebarea: ”Dacă izbucnește un incendiu, am tot ce-mi trebuie pentru a-l combate?”

 

Cu o ușă antifoc nu poți combate realmente un incendiu, dar poți cel puțin să-l ții la distanță un interval de timp prețios pentru salvarea vieții, a unor bunuri de valoare sau chiar până la intervenția pompierilor. Atunci când incendiul izbucnește în propria casă, ușa ta de la intrare va putea reține flăcările în incintă, fără a-i afecta imediat pe vecini. Acum, când citești articolul ăsta, e posibil să te găsești într-o stare de negare. Îți spui probabil că ție nu ți se poate întâmpla așa ceva. Acțiunile tale calculate nu vor prilejui niciodată cauze de incendii. Însă trebuie să mai iei în considerare și fărâma aceea de neprevăzut, care nu ține cont de nimic. Ideal este să fii pregătit.

 

Și imaginează-ți că în blocul în care locuiești tu, izbucnește un incendiu exact pe etajul tău, la unul din vecini. Într-o astfel de situație, ușa antifoc pe care tu ai montat-o la intrarea în apartamentul tău, îți va proteja locuința atât cât va putea. De exemplu, ușile de gama celor rezistente la foc pe care noi le comercializăm la Brixia, au capacitate de rezistență de la 30 de minute, la 2 ore.

 

Recomandăm de asemenea să se utilizeze uși antifoc și în domeniul public. Dincolo de statutul de stavilă în calea focului, acestea trebuie să ofere și posibiltatea accesului facil către ieșire în cazul unui incendiu. Practic, calea de evacuare în caz de incendiu trebuie să fie facilitată de uși care să se deschidă în sensul de mers. Acolo unde situația o permite, o ușă dublă este ideală. Pentru a fi cât mai ușor de folosit, unele modele sunt dotate cu bară anti-panică.

 

Fie că-ți dorești o ușă antifoc pentru intrarea în locuință sau într-o clădire publică, începând de la acces în imobil și până zona tehnică, noi îți putem fi aproape prin consiliere și, în cele din urmă, prin recomandarea celei mai bune opțiuni, deoarece avem ca parteneri branduri care dețin pozițiile de leaderi pe piața de specialitate. Așadar, îți recomandăm gama Ninz pentru domeniul public și tehnic, interior și exterior și Hormann pentru domeniul privat. Ambele sunt branduri excepționale pe care poți conta atunci când dorești să fii pregătit de lupta împotriva incendiului cu cele mai bune uși antifoc.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *