Usi din lemn - Brixia

Usi de interior din lemn

 

   Dacă ești un melancolic îndrăgostit de natură și vrei să te bucuri de ea și în interiorul casei, indiferent de anotimp, brandul italian Il Legno este aliatul tău. Îmbinând caracterul practic, calitatea și confortul, îți pune la dispoziție uși de interior din lemn prelucarat cu măiestrie, cu tehnologie modernă. Astfel, proprietățile lemnului de diferite esențe sunt puse în slujba ta, în forme armonioase și exclusiviste, într-un stil unic și inimitabil.

  Esențele de lemn cu care lucrează Il Legno sunt stejar, cireș, ulm, nuc, nuc de Tanganica și frasin. Ceea ce face povestea ușilor realmente interesantă este faptul că fiecare tip de lemn are proprietățile sale definitorii, care fac să se nască din el uși ce „trăiesc” și „lucrează” într-un anumit fel. Așadar, este necesară o bună cunoaștere a acestor esențe, astfel încât meșterii tâmplari să le exploateze la maximum calitățile și să creeze uși de interior din lemn de calitate superioară.

 

  Lemnul de stejar poartă pecetea durabilității în propria vârstă. Se știe că acesta poate trăi până la 1000 de ani, iar trunchiul său poate atinge diametrul de 10-12 metri, la bătrânețe. Cu nuanțe începând de la alb și până la brun cenușiu, lemnul de stejar este dur și foarte rezistent. Pentru prelucrarea optimă și păstrarea pe termen lung a proprietăților sale, acesta se usucă lent, ciclic, după care, în atelierele Il Legno, ia forma prețioaselor uși de interior din lemn.

  Lemnul de cireș are excelenta calitate de a fi impermeabil. Din acest motiv, el nu se deformează în timp și, în plus, este recunoscut și pentru variațiile de culoare de la auriu, spre roșcat.

 

  Il Legno realizează și uși de interior din lemn de ulm. Acesta are o linie curată, delicată și oferă posibilitatea prelucrării în forme elegante. Elastic și dur totdată, lemnul de ulm este frumos și rezistent și își impune amprenta stilului atât in interiorul casei, cât și în cel al biroului. Deși se curbează ușor la aburi, lemnul de ulm este rezistent la umiditate și durabil precum stejarul și pinul.

 

  Lemnul copacului renașterii și al vindecării, frasinul, este foarte asemănător cu stejarul, cu diferența unei rezistențe ridicate la șocuri, în urma cărora nu se crapă. Este foarte flexibil și mai deschis la culoare decât stejarul. Proprietățile îl fac disponibil atât în varianta de lemn masiv, cât și în cea de furnir. Il Legno îl transformă în uși de interior din lemn antizgâriere și alte variante menite să suporte personalizările cerute de client.

  Nici frumusețea și rafinamentul lemnului de nuc nu au scăpat neexploatate. Lemnul de nuc are avantajul de a nu se deforma și este agreat, de asemenea, pentru culorile calde.

 

  Il Legno realizează uși de interior din lemn într-o diversitate de modele, utilizând atât lemn masiv, cât și lemn stratificat ce mențin o impermeabilitate excelentă, evitând formarea mucegaiului în interiorul încăperilor. Fie că foaia de ușă e în întregime din lemn sau îmbină lemnul cu sticla, nota de eleganță este una distinctivă. Așadar, vei avea posibilitatea sa-ți pesonalizezi locuința optând pentru uși de interior din lemn marca Il Legno. Te așteptăm în showroom!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *