fbpx
Înapoi la blog

Uși de interior izolatoare fonic

Când te gândești la uși de interior, iei în calcul, în primul rând, partea estetică a acestora. Vezi în ușă un accesoriu care contribuie la conturarea design-ului interior al locuinței, fără a da importanța cuvenită funcționalității. Te duci în magazin și te uiți la culoare, la textură, încerci să-ți dai seama dacă e compatibilă cu celelalte elemente, respectiv parchet, gresie, zugrăveală. Te întrebi dacă este conformă stilului tău, analizezi uși de interior cu foaia simplă, cu ochi de sticlă sau modele și neglijezi alte aspecte care au însă o importanță majoră.

Faptul că te afli în incinta locuinței, în siguranță, adică ferit de pericole din exterior nu înseamnă totuși că manifești o permanentă dispoziție necondiționată către împărtășirea tuturor momentelor zilei cu toți membrii familiei tale. Pe lângă banala nevoie de liniște pe durata somnului, mai există totuși și cea de intimitate. Cea din urmă are un sens destul de larg, așadar apare întrebarea dacă ușa de interior, prin simpla închidere, reușește să asigure confortul intimității absolute.

Nuditatea dincolo de ușa închisă nu este singura situație care necesită un spațiu intim, ferit de alte prezențe. Ceea ce dorești să ții departe de ceilalți nu este perceptibil doar vizual, ci și auditiv. Deci simpla închidere a ușii în clanță sau folosirea cheii nu garantează intimitate absolută. Vocile se pot face auzite și dincolo de ușa închisă, iar în spatele unei uși încuiate poate sta un mic curios care trage cu urechea. În plus, în liniștea asurzitoare a nopților, orice zgomot răzbate cu ușurință. De aceea e bine ca în momenul în care cauți uși de interior să te interesezi și de capacitatea de izolare fonică a acesteia.

Nu-ți imagina că vei găsi uși de interior cu capacitate ridicată de izolare fonică, precum cele de intrare în locuință, pentru că ai putea avea surprize neplăcute. Însă ai grijă să te asiguri că se închid bine. Accesorizarea cu garnituri și prag nu va permite zgomotului să treacă liber de cealaltă parte a ușii de interior.

Pentru că tema de discuție nu este siguranța, ușa de interior nu va avea o foaie robustă. Ea trebuie să fie ușor de manevrat, în termeni actuali, user-friendly. Din acest motiv, materialele utilizate cel mai adesea pentru acest tip de uși sunt plăcile MDF confecționate de resturi de lemn compactate cu adezivi care să le confere rezistență, customizate cu folie în nuanțe variabile, corespunzătoare celor mai căutate esențe lemnoase.

Dacă ții foarte mult la confortul pe care ți-l dă intimitatea în propria cameră, poți opta pentru uși din gama celor utilizabile la camerele hotelurilor. Acelea răspund într-o măsură mai ridicată nevoii de izolare fonică. Însă, oricea-ar fi, ușa de interior nu va avea niciodată performanța de izolare fonică a celei de intrare, izolată cu vată minerală. Ceea ce poți să faci este să păstrezi un anumit echilibru necesar asigurării armoniei în viața socială, adică să nu te trezești strigând de parcă ai fi singur pe lume, pentru că nu volumul vocii asigură transmiterea mesajului, ci rostirea lui cu cap și coadă.

Iar pentru uși de interior de calitate, caută-ne!

Distribuie

Articole similare

News

Cum colaborarea cu BRIXIA transformă dezvoltările imobiliare

Peste două decenii de experiență în domeniul montajului a peste 10 000 de uși de intrare și interioare pentru dezvoltatori imobiliari de anvergură regională și națională ne-au învățat că succesul în industria imobiliară se bazează pe trei elemente-cheie: oferta competitivă, flexibilitatea în alegerea ușilor și

News

Exprimă-ți personalitatea!

Suntem siguri că dorești să personalizezi ușa de intrare cu un design deosebit, dar fără a compromite securitatea și calitatea. Poate vrei ca personalitatea ta, să se reflecte în designul casei, dar fiecare element să ofere și un nivel înalt de siguranță și izolare termică.

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.