fbpx
Înapoi la blog

Uși ecologice

Nu-i așa că te bucuri de venirea primăverii, de mugurii, florile și de verdele proaspăt și crud al copacilor și ierbii? Exact așa cum natura îți oferă motive de bucurie încă de când se trezește la viață și până toamna târziu, și tu trebuie să te gândești să o protejezi.

Te întrebi cum poți face asta? Pas cu pas. Sau optând pentru uși ecologice – am spune noi.

Cum domeniul nostru de activitate este comercializarea de uși, facem tot posibil să fim niște fii vrednici ai mamei Terra, oferindu-le clienților noștri uși ecologice, prietenoase cu mediul.

Dar hai să vedem ce anume înseamnă asta.

Am ales așadar să comercializăm uși din lemn masiv sau realizate din paneluri din lemn deoarece acesta e un material natural, nepoluant, care nu are efecte negative asupra sănătății umane. Se spune că lemnul respiră, fiind un bun izolator termic și în același timp permițând un schimb de aer între interior și exterior, ceea ce aduce atmosfera la o stare perfectă de echilibru. Ceea ce pare a fi mai puțin eco-friendly în această discuție este tăierea copacilor de la care provine lemnul. Ei bine, atâta timp cât tăierile se fac din păduri în care se fac plantări și tăieri în acest scop, fără a se afecta echilibrul ecosistemului, totul este în regulă.

O altă variantă de producție de uși ecologice este cea care are la bază utilizarea plăcilor MDF și HDF. Acestea sunt plăci fabricate din resturi de lemn tocate foarte mărunt – lemn rezultat din prelucrare, deci resturile sunt practic reciclate. Ușile ecologice astfel realizate sunt potrivite pentru delimitarea spațiilor interioare, în clădirile rezidențiale sau de birouri.

Prin prisma durabilității, și ușile metalice sunt o variantă de uși ecologice. În această categorie se înscrie brandul Hormann ce oferă o gamă extrem de diversificată de uși pe care noi le recomandăm îndeosebi în spațiile industriale, unde condițiile speciale cer rezistență. Pentru a face față inclusiv la temperaturi extreme, umiditate și alți agenți fizici, precum lovirile și chimici precum substanțe acide, ușile ecologice Hormann sunt vopsite în câmp electrostatic și testate. Pe lângă aspectul legat de armonia cu natura și durabilitate, confortul este un alt motiv pentru care merită să alegi acest brand. De ce ai vrea să-ți bați capul schimbând uși, când poți conta pe una bună?

La fel de prietenoase cu mediul sunt ușile din sticlă întrucât aceasta nu este un material poluant și pe lângă rezistență, conferă și eleganță spațiilor. Din sticlă simplă sau montate pe rame metalice, acest tip de uși ecologice se pretează foarte bine la spațiile comerciale, restaurante și chiar la birouri.

Orientarea pieței spre tendința de protejare a planetei a dus la dezvoltarea auxiliarelor concepute pe același principiu. Astfel au apărut baițurile și lacurile ecologice, nepoluante, pe bază de apă. Iată, deci soluții există, important este și să ne dorim să le folosim. Iar când optăm pentru ceea ce ne oferă natura, să o facem responsabil.

Din respect pentru planeta noastră, am optat pentru sustenabilitate, concept în care se înscriu toți furnizorii noștri. Deci, dacă și tu dorești uși ecologice, alege Brixia!

Distribuie

Articole similare

Usi

Pur și simplu uși

Când avem nevoie să separăm niște spații între ele, căutăm pur și simplu uși. Acesta este principalul rol al ușii: să închidă spațiul, să separe, pentru izolare, liniște sau din alte motive. Însă diversitatea nevoilor și a ofertei din piață, precum și evoluția spectaculoasă a

Usi

Uși pentru spații comerciale

Ca proprietar al unui spațiu comercial, ce te interesează cel mai mult la ușa de intrare? Deși aspectul acesteia este extrem de important, pentru că vorbește despre imaginea locației, ideal este ca ușa ta să fie una prietenoasă cu clienții. Trebuie să fie o ușă

Usi

Ușa viitorului

Am fost singurii care vindeam uși antiefracție la sfârșitul secolului trecut. Ne gândim acum la ușa viitorului. Nu știm ce urmează să se întâmple, dar știm că atunci când îți dorești ceva, te mobilizezi, întinzi antenele către toate semnalele primite, le procesezi și apoi mai

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.