fbpx
Înapoi la blog

Uși izolatoare termic

Categoria de uși izolatoare termic este cautata pentru capacitatea ei de a rezista temperaturilor extreme și de a menține mediul ambiant al interiorul casei cât mai plăcut. Mai căutate pentru intrarea în case decât pentru cea în apartament, ușile izolatoare termic sunt cele care ne ajută să facem economie la căldură pe timpul iernii și să ținem căldurile toride departe de interiorul locuinței, pe timp de vară. Vrem, nu vrem să recunoaștem, achiziționarea unei astfel de uși izolatoare termic, nu este un moft, ci o necesitate. E clar că in momentul în care ai ajuns într-un magazin specializat și ai cerut vânzătorului să-ți arate o ușă de intrare cu proprietăți izoltoare termic, știi exact cu ce te confrunți și de ce ai nevoie.

 

Ce ar trebui să știi pentru a te asigura că atunci când mergi să cauți uși izolatoare termic, vânzătorii îți arată exact ce ai nevoie? Trebuie să ai în vedere structura unui astfel de produs. Ei bine, componenta care face din această ușă o barieră între spații cu temăperaturi diferite este vata miînerală sau spuma pentru izolare termică încadrată în panoul ușii. Acesta este cel mai adesea metalic. Întrucât metalul se supune acțiunii temperaturilor extreme prin dilatare și contractare, este tratat astfel încât să nu se deformeze și să nu se contorsioneze. Dar acest tratament nu este este aplicat tuturor ușilor metalice de exterior, iar acest aspect, ca și cel al izolării termice sau fonice, se reflectă, cu siguranță, în prețul ușii.

Tocmai de aceea, când te-ai hotărât să mergi să cumperi ușa, pune întrebări în legătură cu toate aspectele care te interesează. Dacă vânzătorul nu este un cunoscător în domeniu, nu va ști să-ți ofere răspunsurile solicitate, vei înțelege că este puțin probabil ca el să aibă în magazin uși izolatoare termic similare cu ceea ce îți trebuie ție sau orice alt tip de ușă cu proprietăți speciale.

 

Ține cont că o ușă cu structură ce include vată minerală sau spumă izolatoare termic nu poate juca rolul de prag de maximă eficiență în acest tip de izolare atâta timp cât ea nu nu va fi dotată cu un prag de rupere termică și cu chedere menite să asigure etanșeizarea. Aceste uși izolatoare termic funcționează precum un ansamblu împreună cu toate componentele, motiv pentru care și tocul ușii trebuie să fie în concordanță cu nivelul performanței foii de ușă. Astfel, e necesar ca grosimea profilelor să poată contribui la etanșeizare împreună cu toate celelalte elemente.

 

Dacă vrei să știi mai multe despre ușile de exterior, găsești informații chiar la noi pe site, unde-ți vom dezvălui numele brandurilor partenere, precum și atuurile fiecăruia. În felul acesta, vei face o alegere documentată și vei fi mulțumit de alegerea făcută, indiferent că ai nevoie de uși de interior, uși de exterior, uși izolatoare termic, pentru casă, hală industrială sau clădire publică. Și te așteptă în showroom, unde vei putea decide între modelele pe care le avem în depozit.

Distribuie

Articole similare

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.