fbpx
Înapoi la blog

Locuiești la casă? Ți-am pregătit un articol despre cum să îți alegi ușa de intrare adecvată!

 

Dacă pentru ușa de apartament situația este relativ ușoară, având in vedere criteriile enumerate in articolul anterior, când vine vorba despre uși de intrare pentru casa, lucrurile se complica foarte mult. Pe lângă factorii luati in calcul la usa pentru apartament, preț, finisaje, izolație fonică și rezistență la efracţie, aici intervin particularități legate de integrarea ușii de intrare în ansamblul architectonic al casei. De parcă nu ar fi suficientă situația aceasta, mai trebuie să ne asigurăm că finisajul va rezista la intemperii si raze UV, că integrarea de zone vitrate in ușă, supralumini sau luminatoare laterale nu vor reduce rezistenţa la efracție a ansamblului luat ca întreg.Synergy Out Sentry 1 riv.all.mod.QT-Brixia

Un alt aspect foarte important este legat de coeficientul de izolare termică al usii, având în vedere diferențele foarte mari de temperatură pe timpul iernii, între frigul din exterior și o ambianță plăcută în interior, diferențe care pot ajunge uneori la 30-40 grade Celsius. Această situație determină frecvent apariția condensului pe foaia de ușă, condens care va duce la uzura prematură a feroneriei și care poate cauza apariția ruginii în partea de jos a ușii sau în prag, ceea ce duce la cheltuieli mari de reparație sau înlocuire a accesoriilor sau a ușii în întregul ei și de asemenea, în acest caz, de refacere a fațadei sau a şpaleților interiori.

 

Luând în calcul toate aceste aspecte, ușa de intrare în casă nu este produsul la care sa ne zgârcim, când vine vremea sa alegem ceva durabil pentru casa pe care am ales sa o construim cu sacrificiile inerente. O ușă de intrare bine aleasă ne poate aduce o economie importantă la consumul de energie. Considerăm inutil să investim o grămadă de bani în ferestre de calitate cu”n” camere dacă alegem pentru intrare o ușă metalica din hypermarket, care va face ca în zona de intrare, iarna să fie ca în peșteră, iar o grămadă de energie plătită să fie practic risipită, datorită inexistentei izolării sau a izolării deficitare.

 

Așadar, în momentul in care alegem uşa pentru casa noastră, trebuie să avem in vedere urmatoarele aspecte foarte importante:

 

1. Izolarea termică a ușii cu un coeficient de transfer termic (W/m²K) cât mai scăzut, preferabil in jurul valorii de 1-1,5. Pentru aceasta ar fi indicat sa alegem o ușă care să fie izolată cu un material izolant ca vata bazaltică, lemn, PVC, aluminiu, polistiren sau o combinație de două sau chiar mai multe materiale astfel încât “sandwich-ul” creat să aibă cât mai bune proprietăți izolante și să elimine neajunsurile fiecarui material luat separat.

 

Synergy Out Sentry 1 Climaline mod 1D-Brixia

2. Finisajul exterior trebuie să fie rezistent la raze ultraviolete, la intemperii, la diferențe mari de temperatură între diferite anotimpuri, să reziste cat mai bine la urina animalelor, la șocuri mecanice sau zgârieturi. Pentru aceasta vopsirea suprafeței exterioare trebuie să fie acoperită de lacuri de protecție foarte bune, lemnul sau panelul de MDF rezistent la umezeală, să fie de asemenea tratat cu lacuri și rășini care să-i ofere o mare durabilitate în timp.Aici, mai ales in cazul suprafețelor metalice, pot fi folosite și diverse folii rezistente UV, care imită furnirul de lemn, gen folia Renolit, liderul mondial pe acest segment. De asemenea, aici intervine și calitatea finisajului feroneriei (inox, PVD sau diverse suprafețe tratate special pentru folosință îndelungată la exterior).

 

3. Rezistența la efracţie este prezentă în diverse clase conform clasificării detaliate in articolul anterior, dedicat alegerii ușii de intrare pentru apartament. Dacă în cazul ușii de intrare pentru apartament de bloc problema vitrării ușii e practic inexistentă, nefiind folosită pe scară largă în Romania, în cazul vitrării ușii pentru casa, apar diverse probleme legate de rezistenţa la efracție a ușii și a coeficientului de izolare termică. Astfel, o ușă antiefracție care are o zonă vitrată va trebui să compenseze slăbirea rezistenței proprii în zona vitrajului, printr-o ranforsare suplimentară.

De asemenea, pentru protejarea la efracție a zonei cu geam, vor trebui folosite diverse sticle securizate, blindate sau care au folii antiefracție, cu rol de a reduce la minim posibilitatea spargerii. Ansamblul format din ușă și geam (sub forma de decupaj in ușă, supralumină sau luminator lateral) este necesar sa ajungă la nivelul minim de siguranță pe care l-ar avea ușa în cazul în care nu ar exista suprafețe vitrate. Izolarea termică a ansamblului poate avea de suferit în cazul neluarii în calcul a comportamentului termic diferit al celor două materiale!

 

4. Designul ușii este recomandat să fie în concordanță cu arhitectura casei, eventual cu paneluri din lemn în cazul caselor cu arhitectura clasică sau cu inserare de materiale moderne (sticlă, inox, aluminiu) în cazul arhitecturii moderne, minimaliste.

 

5. Izolarea fonică care va fi ridicată în cazul în care se folosesc materialele ce duc la o bună izolare termică, aspect arătat pe larg la punctul 1.

 

Prețul este un factor important, de aceea vă recomandăm să nu vă zgârciți acum, deoarece veți avea parte de economii importante in timp!

 

 

[av_one_half first av_uid=’av-4oimpb’]Brixia-usa casa Hormann TPS 700 titan metalic[/av_one_half]

[av_one_half av_uid=’av-20q76n’]Brixia-usa casa Hormann TPS900 Dark Oak cu luminatoare laterale[/av_one_half]

 

 

In articolul care urmeaza vom intra in universul usilor de interior,incercand sa schitam cateva coordonate ce trebuie urmarite pentru a face o alegere cat mai inspirata!

 

Distribuie

Articole similare

News

Cum colaborarea cu BRIXIA transformă dezvoltările imobiliare

Peste două decenii de experiență în domeniul montajului a peste 10 000 de uși de intrare și interioare pentru dezvoltatori imobiliari de anvergură regională și națională ne-au învățat că succesul în industria imobiliară se bazează pe trei elemente-cheie: oferta competitivă, flexibilitatea în alegerea ușilor și

News

Exprimă-ți personalitatea!

Suntem siguri că dorești să personalizezi ușa de intrare cu un design deosebit, dar fără a compromite securitatea și calitatea. Poate vrei ca personalitatea ta, să se reflecte în designul casei, dar fiecare element să ofere și un nivel înalt de siguranță și izolare termică.

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.