fbpx
Înapoi la blog

Pur și simplu uși

Când avem nevoie să separăm niște spații între ele, căutăm pur și simplu uși. Acesta este principalul rol al ușii: să închidă spațiul, să separe, pentru izolare, liniște sau din alte motive.

Însă diversitatea nevoilor și a ofertei din piață, precum și evoluția spectaculoasă a tehnologiei care merge mână-n mână cu design-ul, a determinat o explozie de produse care s-ar putea să te facă să te simți ca un neștiutor, în momentul în care vânzătorul îți pune mai multe întrebări, încercând să identifice ce îți trebuie ție. Răspunsul tău inițial ar putea fi pur și simplu uși.

Fie că vrem sau nu să recunoaștem, suntem un popor de oameni secretoși care închid ușa ori de câte ori au de zis ceva ce nu trebuie să ajungă dincolo de ea. Dacă ar fi să aruncăm o privire spre popoarele mai civilizate ale lumii, am putea descoperi că în Japonia anilor 1600, locuințele aveau uși shoji din hârtie care, în mod precis aveau doar rolul acesta de delimitare a spațiilor. Categoric, o taină rostită în spatele unei asemenea uși n-ar fi putut rămâne ascunsă. Dar trebuie să știm: japonezii acelor vremuri ascundeau toate neliniștile și problemele lor sub un văl de diplomație și bune maniere, dincolo de care nu bănuiai că putea fi nimic suspect – dacă nu erai suficient de sprinten la minte, bineînțeles.

Siguranța însă este un aspect esențial de luat în calcul în momentul cumpărării unei uși de intrare. Acesta e motivul pentru care sintagma pur și simplu uși nu este suficientă. De fapt, dacă spui ușă de intrare, te referi la aceea care se încuie cu cheia și este suficient de robustă, ca să facă față unei tentative de spargere. Dacă pe lângă funcția de siguranță ușa mai poate avea și altele precum izolarea termică și fonică, atunci e și mai bine. Doar că aceste calități presupun o tehnică mai complexă și niște materiale adiacente, ceea ce se va simți în mod sigur și la preț.

Pentru interioarele rezidențiale accentul cade mai mult pe design. Dacă nu ai preferințe extravagante, probabil vei alege pur și simplu uși de interior. Ca materie primă, pentru acestea se merge mai mult MDF, acesta fiind un material prieenos cu mediul, iar foile de ușă create din aceste plăci sunt ușoare și potrivite pentru interior.

În spațiile publice, cerința cea mare merge în direcția acelor uși care rezistă bine la trafic intens. Structura metalică oferă cele mai bune răspunsuri în această privință. E clar, într-un asemenea context e nevoie de ceva deosebit de ceea ce întâlnim în zona rezidențială. Dar dacă mergi la un magazin în care se comercializează pur și simplu uși, așa cum este Brixia, ai toate șansele să primești ceea ce ai nevoie. Pentru că un astfel de magazin care are și o anumită longevitate și tradiție, deține pe lângă acestea și cunoștințe aprofundate în domeniu și un portofoliu de furnizori care oferă o mare diversitate de uși.

Așadar, când cauți pur și simplu uși, oricât de sofisticate ar fi, te așteptăm în showroom-ul din Arad sau pe shop.

Distribuie

Articole similare

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.