Ușa de exterior

 

Ușa de exterior pentru casă nu este întotdeauna ușa de intrare principală în aceasta. Ușa de exterior poate cuprinde o categorie mai largă de uși decât am putea crede la prima vedere. Bineînțeles, prima dată ne vine în minte ușa din fațada casei, aceea prin care concepem siguranța absolută prin sisteme complexe de închidere și blindaje speciale și aspectul impecabil din spatele căruia se ivește gazda cu zâmbet primitor. Însă tot ușă de exterior a casei este și cea secundară de ieșire în curtea din spate sau cea de la etaj, de la balcon sau terasă.

 

Așa cum am spus, cea principală este una clasică, despre care mai știm că trebuie să fie înzestrată cu o sumă mare de calități – cam pe toate pe care le așteptăm în general de la o ușă. Sunt deci cele menționate anterior, la care mai putem adăuga rezistență la intemperii și durabilitate în timp, precum și capacitatea de a izola termic, lucru pe care îl resimțim în sezonul rece. O ușă de exterior pentru casă care să nu cauzeze neajunsuri este, desigur, una robustă, cu dimensiuni generoase, care să permită accesul facil inclusiv atunci când intervin situații speciale.

 

Însă o astfel de ușă nu va fi soluția ideală pentru ieșirea în balconul descoperit de la etaj și probabil că nici pentru ieșirea în curtea din spate. De ce? La etaj nu e nevoie de o ușă clasică de intrare, obișnuită, masivă, cu vizor, ci de una izolatoare termic, rezistentă la intemperii, cel mai probabil cu multă sticlă, care să permită pătrunderea luminii în încăpere și să aibă o aparență mai fină, mai delicată, să fie mai ușoară, ca să poată fi lăsată deschisă pentru aerisire, fără să sufere decalibrări ale balamalelor din cauza greutății.

 

Pentru ieșirea în curtea din spatele sau lateralul casei, foarte elegante sunt ușile culisante din sticlă, pe ramă metalică sau de lemn, pentru extinderea suprafeței vitrate și suplimentarea luminii naturale în interiorul locuinței. Firește, acestea trebuie să îndeplinească aceleași funcții ca ușa de intrare în locuință, respectiv sistem de închidere sigur, izolare termică, capactiatea de a rezista la intemperii și șocuri mecanice. Asta înseamnă implicit că sticla din care sunt realizate este una specială, având o grosime considerabilă și anumite proprietăți. Pentru izolare termică perfectă, această ușa de exterior culisantă va fi dotată cu garnituri care să etanșeze perfect închiderea.

 

Iată deci că în denumirea ușă de exterior pentru casă putem include mai multe tipuri de uși de exterior. În prezentul articol am luat în calcul doar ceea ce este reprezentativ pentru sectorul rezidențial privat. Mergând însă în zona construcțiilor civile și industriale, discuția se poate prelungi cu ușile de exterior pentru trafic intens, precum și ușile tehnice, care se pretează inclusiv la încăperile ce găzduiesc centralele, care necesită ventilare și aerisire. Iată de ce e bine să fii documentat temeinic în legătură cu ușa de exterior. Și iată de ce te sfătuim să mergi să cumperi uși de exterior pentru casă de la specialiști experimentați.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *