fbpx
Înapoi la blog

Ușa de intrare în casă

Salutare! Ce mai faci? Ce face ușa ta de intrare în casă? Cum tolerează iarna 2018-2019? Te întreb pentru că în sfârșit avem o iarnă în toată regula, cu zăpadă, temperaturi scăzute și tot ce mai însemnă asta. Nu mai e mult din ea, dar chiar și așa, sunt sigur că în momentul de față poți să evaluezi ușa ta de intrare în casă în funcție de toate calitățile pe care trebuie să le aibă.

Deci, spune-mi, cât de bine păstrează căldura în interior sau cât de bine știe să țină la distanță temperaturile alea crude cu minus în față? Ți se pare greu de apreciat? Hai să-ți dau un reper: verifică valorile facturilor tale de gaz din ultimele două luni – pentru că ele reflectă acest lucru. Sau pur și simplu, fii atent la cât de confortabil te simți atunci când ești pe hol, cât mai aproape de ușa de intrare în casă, desculț. E adevărat, nu poate ușa să le facă pe toate, că doar nu e calorifer și nu e singura responsabilă de conservarea căldurii în interiorul casei. Ferestrele trebuie să facă front comun cu ușa în sensul ăsta. Iar o podea care nu e încălzită nu poate în miezul iernii să fie caldă de la sine. Însă dacă pe ușa ta de intrare în casă zărești broboane de apă ca urmare a condensului, acesta e un semn al faptului că ușa nu este bine izolată termic, permițând frigului să intre în locuință. Poate că deja știai asta, dar simt nevoia să specific: prezența apei pe suprafața foii de ușă va cauza deteriorarea acesteia în timp, dar aceasta e deja altă discuție. Trebuie însă să reții că transferul de temperatură rece de afară prin ușa de intrare, în interiorul casei, se face din cauza capacității reduse a acesteia de a izola termic spațiul și acest lucru te poate costa mai mult la consumul de gaz.

Deloc mai puțin important este aspectul rezistenței la efracție. Dacă locuiești într-o zonă rezidențială mai liniștită, de-a lungul întregii ierni, mai ales pe perioada concediului de sărbători, ușa ta de intrare în casă poate fi oricând „victima” spărgătorilor. Noaptea e lungă, lumea se aciuează repede în interior, la căldură, și aceștia pot studia nestingheriți vulnerabilitatea caselor, pentru a-și alege ținta. Ți s-a întâmplat ca la întoarcere acasă, după o absență de câteva zile, să simți că ușa a fost forțată? Se depistezi urme ale tentativelor de efracție? Iată de ce e bine să ai o ușă de intrare în casă blindată, robustă, dotată cu sistem de închidere sigur. Pe o scală de la 1 la 10, cât de mare încredere ai în rezistența ușii tale la efracție?

Am ajuns și la durabilitate și apare aici tentația de a pune întrebarea în felul următor: ținând cont de ritmul accelerat al evoluției tehnologiei, cât de mult iei în calcul durabilitatea când unul din motivele pentru care ai vrea să schimbi ușa de la intrare este designul?

Izolarea fonică e… subiect de can-can. Chiar îți pasă? Dacă da, să știi că o ușă bine izolată termic, e izolată și fonic.

Deci cum e? Ușa ta de intrare în casă trece examenul?

Distribuie

Articole similare

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.