fbpx
Înapoi la blog

Ușa viitorului

Am fost singurii care vindeam uși antiefracție la sfârșitul secolului trecut. Ne gândim acum la ușa viitorului. Nu știm ce urmează să se întâmple, dar știm că atunci când îți dorești ceva, te mobilizezi, întinzi antenele către toate semnalele primite, le procesezi și apoi mai faci un pas înainte.

Viteza cu care evoluează lucrurile și posibilitățile pe care tehnologia ni le pune la dispoziție sunt variabile ce ne pun imaginația la încercare. Producătorii duc cât de departe pot soluțiile ce răspund solicitărilor venite de la clienți. La rândul lor, aceste solicitări au venit ca o consecință a problemelor apărute sau ca un răspuns la anumite nevoi. Așa a apărut și ușa antiefracție – ușa viitorului anilor ’90. Nevoia de intimitate a adus după sine ușa antifonică, cea de protecție împotriva frigului a fost completată de ușa termorezistentă. Ușile de sticlă au un anumit grad de termorezistență și sticla utilizată face față la lovituri puternice. Enumerarea poate continua la nesfârșit.

Ceea ce determină în continuare evoluția în domeniul ușilor este nevoia de confort, comoditatea. Cu siguranță că ușile cu senzor așa au luat naștere. De asemenea, foarte util este și sistemul acela de închidere lentă a ușii ce nu mai necesită manevrarea clanței după intrare sau ieșire. Ușor inestetice sunt avertismentele care spun „Nu închideți! Ușa se închide singură!”, dar în mod sigur și acestea vor dispărea în timp. Pentru că ușa viitorului este pe punctul de a-și face apariția.

Hai să facem un mic exercițiu de imaginație. E evident că trăim în era aplicațiilor, a device-urilor inteligente, dotate cu panouri de comandă cu ajutorul cărora putem să programăm anumite acțiuni. Mai mult decât atât, există tehnologie de recunoaștere facială disponibilă deja pe telefonul mobil. Intuiești unde vreau să ajung? Ai reușit să vizualizezi ușa viitorului care te vede, te recunoaște și-ți permite accesul în locuință fără ca tu să mai cauți cheile în geantă ca să descui sau să aștepți să ți se deschidă din interior? Dacă ești un realist pragmatic, probabil că îți pui deja întrebări referitoare la sursa de energie a acestei uși, la cât de sustenabilă e ideea. Dar când o asemenea idee poate contribui atât de mult la îmbunătățirea calității vieții, oamenii care vor să o ducă mai departe întorc situația pe toate părțile în căutarea răspunsului.

Chiar și fără alternative tehnice futuriste, orice om obișnuit intuiește că în incapacitatea de a deschide ușa viitorului din lipsă de energie, soluția clasică – cheia – rămâne valabilă. E exact ca în anecdota aceea în care curentul electric se amuză pe seama internetului, pe seama Google și a altor unelte ce se subordonează una alteia. Totul e să nu uiți de unde-ai plecat! Și dincolo de invitația la modestie a acestei zicători, noi vrem să punem accent pe partea pragmatică a problemei. Adică să nu ajungi să fii prizonier într-o încăpere închisă cu ușa viitorului și să nu mai știi să ieși – ca la exit games. 🙂

Ceea ce vrem să știi este că suntem cu ochii pe ultimele apariții în materie de ușa viitorului, așa că fii și tu cu ochii pe noi, dacă te pasionează inovația.

Distribuie

Articole similare

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.