fbpx
Înapoi la blog

Uși de apartament blindate

Indiferent de psihoza care te-a cuprins în momentul în care ai început căutările și răscolirea internetului în goana după uși de apartament blindate, amintește-ți că nu poziția erectă și impenebralitatea sunt unicele scopuri ale acesteia! Siguranța este un motiv major în decizia de achiziție a unei uși noi de intrare în apartament. Dar asta nu trebuie să te facă să ignori multe alte aspecte esențiale ale unei uși de intrare în apartament.

  Amintește-ți deci să iei în calcul și alți factori – o parte din ei vizează avantajele și dezavatajele unei uși antiefracție, altă parte se referă la caracteristicile funcționale ale unei uși.

  Ușa blindată – după cum spune și denumirea – presupune dotarea cu un material care să nu poată fi perforat. De obicei, în cazul spargerilor, se acționează asupra încuietorii. Sistemele sofisticate prezente azi pe piață, fac aceste încuietori invulnerabile la tentative. Dat fiind că cele mai multe uși de intrare se pot incuia din interior cu acea yala fixă, tentația spărgătorilor este aceea de a sparge foaia de ușă în zona de lângă broască. Ei bine, tocmai aici, ușile blindate sunt întărite cu încă o placă din oțel călit, care nu poate fi găurită sau spartă usor.   În plus, noi îți recomandăm să-ți iei o ușă cu două încuietori, astfel încât să nu rămâi în pană după spargerea celei încuiate, până la înlocuirea ușii sau a yalei afectate.

  De regulă, foaia de ușă este din tablă tratată, de diferite grosimi, cu blindajul menționat, cilindru de chei cu amprentă și închideri multipunct, menite să opună rezistență în cazul tentativei de smulgere. Pe partea de siguranță, referințele par a fi complete.

  Apare însă întrebarea: când spui uși de apartament blindate, spui și izolare termică și fonică? Calitatea tablei asigură rezistența ușii la șocuri? De aceea e bine ca atunci când mergi să cumperi ușa de apartament blindată să adresezi vânzătorului și întrebări legate de alte aspecte, din afara zonei de siguranță.

  În acest sens, întreabă dacă ușa este dotată cu izolație interioară din vată minerală sau bazaltică, prag de rupere termică și garnituri de etanșeizare. Pe lângă confortul termic, aceste dotări împiedică și transmiterea sunetelor de pe o parte, pe cealaltă a ușii. Dacă în cazul locuirii la casă izolarea termică constituie a doua cea mai importantă caracteristică a ușii, la bloc situația e puțin diferită; dat fiind că ușile de apartament se află pe casa scării, la adăpost de temperaturi extreme, capacitatea de a izola fonic este un aspect foarte important, mai ales dacă stai la primele etaje, pe unde se perindă mulți locatari.
Așadar, când ieși în căutare de uși de apartament blindate, cere ca ușa ta să nu-ți ofere doar protecție – așa cum aștepți de la un cap de familie sau design și aspect frumos – pe care pun accent de obicei accent doamnele. Ia în calcul toate necesitățile unei uși! Arată că ești documentat și că știi de ce ai nevoie!

Distribuie

Articole similare

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.