fbpx
Înapoi la blog

Uși glisante

 

Alegi uși glisante pentru delimitarea interiorului atunci când ești în căutare de soluții inovatoare și moderne, atunci când vrei să exploatezi spațiul la maximum. Practice și funcționale, realizate din materiale diversificate, ușile glisante sunt în același timp opțiuni versatile, adaptabile la design-ul interior. Comparativ cu celelalte variante de uși disponibile de obicei la dimensiuni predefinite, cele glisante se realizează cel mai adesea la comandă, oferind posibilitatea maximă de personalizare.

Sistemul de închidere utilizat pentru uși glisante este constituit din șine pe care foaia de ușa alunecă. Astfel, în poziția deschis, ușa va fi paralelă cu peretele, în timp ce golul de ușă va fi 100% acesibil, în ambele sensuri. Tehnic vorbind, nu poți monta uși glisante la orice spațiu. E nevoie de un perete la care acestea să culiseze și de-a lungul căruia să fie montată șina.

 

Ceea ce trebuie să mai știi în momentul în care decizi să optezi pentru uși glisante e că în afară de delimitarea spațiului și design, celelalte funcționalități de care acestea dispun, precum izolarea fonică și termică, nu sunt la cel mai ridicat nivel. Dacă, de pildă, vei dori să separi bucătăria de living cu o astfel de usă, nu vei putea împiedica mirosurile mâncărurilor aburinde de pe aragaz să treacă pragul ușii către spațiul în care ți-ai primit oaspeții. Dar dacă i-ai invitat la masă, e clar că nu mai ai niciun motiv de îngrijorare. 🙂 Și în aceeași ordine de idei, mirosurile pot ieși din buncătărie și la accesul repetat pe ușa acesteia. Deci acesta nu poate fi un motiv de a le exclude din planul casei.

 

Așadar, alegând uși glisante pentru interiorul căminului tău sau pentru clădirea de birouri, optimizezi spațiul, lărgindu-l sau delimitându-l, în funcție de nevoie, printr-o metodă elegantă și rafinată. Se știe că suntem dependenți de lumină, pentru că aceasta ne dă energie și tocmai de aceea, cea mai mare cerere este pentru ușile glisante din sticlă. Din ce în ce mai mult, acestea sunt montate la case și vile, pentru acces din living, în curtea casei. În felul acesta, ele substituie o parte a zidului cu suprafață vitrată, permițând luminii naturale să inunde încăperea. În același timp, spațiul intim al căminului se continuă armonios cu terasa sau curtea, atât prin priveliște, cât și prin accesul facil în acest spațiu privat.

Alegând uși glisante, poți lasă o plăcută impresie de transparență și ospitalitate. În spațiul privat, acestea transmit căldura căminului, în timp ce în cel public sunt adesea în pereche, automatizate, cu deschidere și închidere pe bază de senzori, deci gândite să satisfacă la maximum nevoia de acces facil dintr-un spațiu în altul. Dar la fel de bine, poți opta pentru uși glisante din lemn sau metal. Soluțiile sunt multiple, trebuie doar să analizezi situația, să vezi în ce măsură un anumit tip se pretează la spațiul în care dorești să le montezi.

 

Indiferent de nevoia pe care o ai, contactează-ne. De comun acord, vom stabili o întâlnire și te așteptăm în showroom cu o cafea bună, cu toate informațiile necesare despre uși glisante și cu soluția optimă.

Distribuie

Articole similare

Înscrie-te la newsletter-ul nostru

Profită de promoții și află noutăți din domeniul ușilor.

Descoperă produsele și serviciile noastre

Nu îți pierdem timpul cu povești despre cele mai bune uși, ci îți dăm posibilitatea să alegi cât mai informat exact ceea ce se potrivește pentru tine.